RUSTENBURG - Denemarken en Japan maken donderdagavond in Rustenburg onderling uit wie Oranje uit groep E volgt naar de achtste finales van het WK.

De Denen moeten door een slechter doelsaldo winnen. Bondscoach Morten Olsen mist middenvelder Daniel Jensen. Het meedoen van spits Nicklas Bendtner is onzeker.

Olsens Japanse collega Takeshi Okada wil niet uitgaan van een gelijkspel. Hij ziet geen reden zijn basiselftal te wijziging. Ajacied Dennis Rommedahl krijgt speciale bewaking. Japan besteedde tijdens de laatste training veel aandacht aan standaardsituaties.

Italië

In de namiddag wordt duidelijk of titelverdediger Italië het verblijf in Zuid-Afrika weet te rekken. De Azzurri moeten daartoe van debutant Slowakije winnen. Marcello Lippi heeft daarom besloten tot een 4-3-3-systeem De opponent is echter ook alleen gebaat bij drie punten.

Nieuw-Zeeland droomt na de 1-1 tegen Italië van een nieuwe stunt. Dat moet dan wel tegen Paraguay gebeuren. De Zuid-Amerikanen is er veel aan gelegen groepswinnaar te worden in de hoop daarmee Nederland te ontlopen.