Uw persoonlijke profiel is als volgt: u bent geïnteresseerd in de politiek. U wilt verstandig kiezen. Met volle overtuiging en overgave op die knop rammen overmorgen. Zo niet, dan bent u verdwaald op het web. Wegwezen! Enfin, u heeft de afgelopen periode ruim de tijd genomen om alle digitale stemadviezen te raadplegen.

Maar terwijl u misschien liever ideologisch een geitenwollensok of een allochtonenhater bent, neemt uw verstand een loopje met u. Want de winnaarmentaliteit is er ook bij u ingeslopen. Idealen zijn mooi, maar verbleken snel in de oppositiebanken en daarom zult u de komende twee dagen uw hoofd breken over de twee titaantjes in het midden. Verstandig als u bent.

Test

Maar! Er is gelukkig een wetenschappelijke manier om uw politiek correcte verstand te wreken. Harvard University behoedt u voor meeloperij met uw verstand. U kunt door een impliciete associatie-test uw onderbewuste voorkeur testen voor de partijen. In een wezenloos tempo moet u woorden met foto's associëren. Warmte en Rita? Zonneschijn of ziekte bij Femke? Oorlog of knuffel bij Balkenende. Het verdriet bij Wouter und so weiter. Het tempo is in deze alles bepalend. Druk met man en macht op de 'e' en 'i' knop, zodat uw verstand geen politiek correcte keuzes kan maken.

Lingo

Uw ware onderbewuste politieke identiteit verschijnt binnen enkele minuten op het scherm. Men schijnt namelijk sneller de knoppen in te drukken als je automatisch overtuigd bent dat Rutte bij de depressie hoort of Wouter en Jan Peter bij een vechtpartij. Het is net zo vermakelijk als Lingo. U zult zich rotgraaien in de ballenbak. Trekt u een rode of een groene bal. Met een groene bal mag u door naar de volgende ronde. In regressietherapie. En nu hopen dat uw onderbewustzijn geen loopje met u neemt.