De radicale moslimgroepering Arabische Europese Liga (AEL) roept alle moslims in Nederland op om GroenLinks te stemmen. Volgens de AEL behartigt deze partij hun belangen het best. De stelling van vandaag luidt: 'Moslims moeten GroenLinks stemmen'. NU.nl is benieuwd naar jouw mening.

Reageer op deze stelling

Moslims moeten helemaal niets. De gemiddelde moslim in Nederland is slim genoeg om zelf rond te kijken welke partij hij/zij zelf het meest bij zijn/haar levens- en maatschappij visie vindt aansluiten. Ik hoor ook niemand roepen dat alle boven-modalen VVD moeten stemmen of alle calvinisten SGP. Je bent mens, je bent burger, je hebt hersens en je hebt een mening of kunt die vormen naar aanleiding van informatie van méér dan één kant.
Ian Klinkhamer

GroenLinks was vroeger een communistische partij, dus zonder God. Hoe kunnen moslims een partij kiezen zonder Allah?
Ercument Ozbek

Waar bemoeit de AEL zich mee. GroenLinks, de partij, waarbij het gemiddelde inkomen van de leden tot het hoogste van Nederland genoemd kan worden, ongeveer gelijk met de VVD. De partij die na D66 het meest tegen alle vormen van religie ageert, de partij der salon socialisten. Dat is toch niks voor de gemiddelde moslim, hooguit voor de rijksten onder hen.
Gerard Soontiëns

Even aangenomen dat moslims ook individuen zijn kunnen zij prima zelf hun stem bepalen. Groenlinks is echter wel een partij die kansen voor iedereen wil, die achterstandswijken en discriminatie wil bestrijden, die goed onderwijs voor iedereen wil en mensen aan het werk wil helpen. Een partij die ervoor wil zorgen dat er ook in de toekomst nog een kenniseconomie bestaat in Nederland, eentje die voorop loopt in groene technologie en kan concurreren met de steeds duurdere olie. Groenlinks is een partij voor de hele wereldbol, voor iedereen, en dus ook voor moslims ja.
Harm Niekus

Ik ben het eens met de stelling. Ik ben zelf moslim en zie in Groenlinks een partij die je een kans geeft in deze maatschappij. Dit terwijl andere partijen aandringen op integratie van alle buitenlanders, met name moslims. Toen deze groep vroeger als gastarbeider aan het werk was, had er niemand iets op tegen. We leven nu in 2006 waarbij je verwacht dat mensen naast elkaar kunnen leven, terwijl iedereen ineens het heel erg vindt dat een moslima gesluierd op straat rondt loopt. De politiek komt met het ene na het andere verhaal en wet over moslims. Het lijkt net of deze vandaag pas in dit land zijn, terwijl er nooit iets aan de hand was. Kortom, Groenlinks vind ik als enige partij die welvaart en een toekomst kan bieden zonder vooroordelen.
A.Ouzil

Hoewel er helemaal niets mis is met het behartigen van belangen van minderheden en van Moslims in het bijzonder, is Groenlinks bij uitstek een partij van pamperen en van pappen en nathouden. Slappe hap allemaal. Soms moet je strenge maatregelen nemen in het belang van ons allen.
Rocky Wilson