SP-lijsttrekker Jan Marijnissen zegt teleurgesteld te zijn in Femke Halsema. Hij verwijt haar toegetreden te zijn tot het neoliberale gedachtengoed. De stelling van vandaag: Ik ben teleurgesteld in Femke Halsema. NU.nl is benieuwd naar jouw mening.

Reageer op deze stelling

Ik ben niet teleurgesteld in Femke Halsema. Integendeel. Ze is op dit moment een van de weinige politici die echt ergens voor staat, daar duidelijk in is en haar standpunt niet veranderd, tenzij de kritiek terecht is.

De opvattingen van GroenLinks over verschillende thema's zijn vernieuwend, fris maar tegelijk ook uitvoerbaar. Wat betreft het zogenaamde anti-auto beleid zijn ze rieel en zeker niet anti-auto. Wat ze willen proberen is het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer, maar tegelijk de mensen ook de keuze te bieden. Op dit moment is de keuze niet gelijkwaardig waardoor veel mensen de auto kiezen. Dit resulteert in veel vervuiling terwijl er genoeg mensen zijn die wel met het OV willen, maar het nu geen optie is.

Het beeld dat GroenLinks anti-auto is, klopt ook absoluut niet. Dit beeld is vooral ontstaan nadat lokale GroenLinks-afdelingen zijn doorgeslagen in hun acties. De werkelijkheid is dat er iets moet gebeuren om de milieuvervuiling terug te dringen en dat GroenLinks de enige partij is waar dat nu en in de afgelopen jaren echt een issue is geweest. Tegelijk is groenlinks ook de partij die dit wil combineren met economische voordelen.

En wat betreft de zogenaamde sportwagen in het profilerende filmpje: dit is een middenklasse cabrio met een gemiddeld verbruik. Weinig mis mee lijkt me.
Gerald Hopster

Halsema kiest de aanval en dat is de beste verdediging. Op een andere sociale manier aankijken tegen de problemen van deze tijd. De invulling van het ontslagrecht en de ww gebeurt bij de GroenLinks plannen op een acceptabele manier.

De ww wordt gaat naar 90 procent van het laatst verdiende loon en daarna krijgen mensen een participatiecontract van de overheid tegen minimumloon. Niemand hoeft meer naar de bijstand. Het manifest "vrijheid eerlijk delen" dat de grondslag is voor de zogenaamde liberale invulling van het GroenLinks programma gaat uit van gelijke kansen.

In de huidige samenleving is het zo dat de welgestelde burger veel meer keuzevrijheid heeft dan degenen met weinig geld. GroenLinks wil dat bestrijden dat is niet liberaal, dat is sociaal.
Mickel Langeveld

Dat Halsema zich tegen de VVD aan schurkt in de hoop op het ministeriele pluche is al een tijdje duidelijk. En we hebben nu 12 jaar neoliberaal beleid en we hebben gezien in wat voor economische afgrond ons dat heeft geleid. Halsema is niet meer te vertrouwen, dat zie je al aan het profilerende spotje, ze wil als "Groene" vrouw een milieuvervuilende sportwagen (hele hoge luchtweerstand en dito verbruikscijfers) terwijl ze met de mond roept dat we goed voor het milieu moeten zijn verpest ze het. Als ze te vertrouwen zou zijn, speelde dat spotje wel in bus of trein!
Ernst Anepool