Alleen de vrouwen lijken zich in de campagne bezig te houden met hoe Nederland er over een generatie uit ziet. Zwart van de uitlaatgassen of van de allochtonen. Die mevrouw Verdonk toch. Het is dat Pauw en Witteman ras-Hollandse jongens zijn, want anders liet ze onderzoeken of ze de verblijfsvergunning ontnomen kan worden in het land van BN'ers die zich voor een generaal pardon inzetten.

De heren worden van tafel geveegd, want van de 26.000 dossiers zijn er maar 239 over, terwijl de houdbaarheidsdatum pas in juni 2007 verloopt. Arme Rita, ze weet nog niet dat loon naar prestatie voorlopig niet wordt ingevoerd. Ook niet in zetels. Ook niet als zij lijsttrekker zou zijn geweest.

Carrièreladder

Maar goed, 239 dossiers? Was het niet dat er een pil van een boekje op komst was waarin het leven, pardon, de bloemrijke carrièreladder van de minister zijn weg zou moeten vinden naar de matig geletterde allochtonenhaters?

Ja, maar de biografie (Kruistocht tegen de mede Nederlanders) is uitgesteld, want de cijfers inzake de 26.000 dossiers waren nog niet goed onderzocht, maar laten we voor het gemak aannemen dat er een andere reden was voor het niet verschijnen van het levensverhaal.

Generaal excuus

Ondertussen wordt Verdonk vooral geprezen om haar ik-heb-geen-hart-wel-letter-van-de-wetprincipe. Niemand lijkt te weten dat het principe van Verdonk veelzijdiger is dan op het eerste gezicht lijkt. Het generale excuus, de compensatie voor de ijzeren houding is de filantropische &- campagne met een kleurtje (en.nl).

Al een jaar op zoek naar 1001 goede voorbeelden van gelukte allochtonen. Als aanmoediging van degenen die mogen blijven. Prijskaartje van de campagne heeft Rita snel laten afknippen van haar minder principiële outfit: 10 miljoen. Gelukte allochtonen komen ons duur te staan, maar we blijven investeren.

Mij rest de veelzijdige Rita voor te dragen voor de nominatie van de FFF Cosmopolitan Award voor volgend jaar. Fun (Dag, Ayaan!) Fearless (9990 euro belastinggeld per goed gelukte allochtoon) en Female (...)