DEN HAAG - RTL-journalist Frits Wester voelt wel wat voor een CDA-staatssecretariaat als Balkenende hem daarvoor uitnodigt bij de vorming van een eventueel nieuw kabinet. Hij zegt dat in woorden van gelijke strekking in een interview met Frènk van der Linden en Pieter Webeling in de Nieuwe Revu van deze week.

Wester zegt in het dubbelinterview met parlementair verslaggever Ferry Mingelen dat hij nog steeds lid is van het CDA. Hij was ooit mediadviseur van Eelco Brinkman. Mingelen vindt dat niet kunnen:

"Jij kan als verslaggever geen lid van een partij zijn. Elke schijn van partijdigheid moet je vermijden."

Wester gaat een stap verder en zegt zelfs niet uit te sluiten dat hij ingaat op een mogelijk verzoek van het CDA om toe te treden tot het kabinet. "Ik heb het bij RTL reuze naar mijn zin, maar natuurlijk spelen die dingen door mijn hoofd: Stel nou dat ik word gevraagd? Wat dan. Moet ik dan aan de zijlijn blijven staan?" Mingelen: "Frits is duidelijk: 'Vooralsnog' niet."

Ontkent

Wester ontkent ten stelligste dat hij in is voor een staatssecretariaat. Hij zou het zo niet bedoeld hebben. Het ging volgens hem louter hypothetisch over de vraag of je bij een dergelijk beroep als burger aan de kant kunt blijven staan. Van der Linden zegt in een reactie dat Wester en Mingelen het interview van a tot z hebben geautoriseerd.