DEN HAAG - In de politieke barometer van Interview/NSS en het tv-programma Nederland Kiest is het gat tussen CDA en PvdA dinsdag kleiner geworden. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zou het CDA uitkomen op 41, de PvdA op 37.

Een dag eerder was het verschil tussen de twee nog 6 zetels: 43 om 37. In vergelijking met de vorige verkiezingen betekent de peiling van dinsdag voor het CDA nog wel een verlies van 3 zetels, voor de PvdA gaat het om 5.

VVD

De VVD krabbelt een dag voor de Tweede Kamerverkiezingen iets op in de barometer. Met 23 zetels halen de liberalen er 3 meer dan maandag, maar nog altijd 5 minder dan in 2003. Ook de SP behaalt 23 zetels, een minder dan maandag maar 14 meer dan het zetelaantal nu in de Kamer.

Verlies is er voor GroenLinks, Lijst Vijf Fortuyn en D66. GroenLinks komt dinsdag uit op 7, een minder dan nu in de Kamer. De Lijst Vijf Fortuyn, voorheen de LPF, zakt van 8 zetels in 2003 naar 1 en D66 halveert tot 3 zetels.

Winst is er voor de ChristenUnie, van 3 in 2003 naar 6, en de Partij voor de Vrijheid (4). De Partij voor de Dieren zou volgens de peiling 2 zetels halen, EénNL 1. De SGP staat stabiel op 2.