HILVERSUM - De gevestigde orde treedt niet op tegen de islamisering van Nederland, net zomin als de politiek in de jaren dertig verzuimde het oprukkende nazisme aan te pakken. Dat is de strekking van een radiospotje van EénNL, dat woensdag wordt uitgezonden en dat dinsdagavond al te horen was in het tv-programma Pauw & Witteman.

EénNL-lijsttrekker Marco Pastors zei in het programma dat de overheid moet optreden nu onder druk van moslim-extremisten collumnisten en cabaretiers zich niet meer vrij durven uitspreken, Ayaan Hirsi Ali het land moet verlaten, Theo van Gogh vermoord werd, eerwraak steeds vaker voorkomt en kinderen ontvoerd worden naar het land van herkomst.

Islam

"Wanneer zeggen we nu: tot hier en niet verder", aldus Pastors. Er is wel geen islamitisch land dat ons bezet, maar wel een gemeenschap waar extreme figuren niet worden aangepakt, zei Pastors in antwoord op vragen van de interviewers waar nu precies de parallel ligt tussen de bezetting door de nazi's en de komst van moslims. Hij vindt het tijd dat geïntegreerde moslims optreden.

"Ik hoor weinig moslims die zeggen dat het zo niet langer kan en die vinden dat zij de misstanden in de eigen gemeenschap moeten aanpakken."