GRONINGEN - Geert Wilders, lijsttrekker van de Partij voor de Vrijheid, is in de internetzoekmachine Google de meest gezochte lijsttrekker. Dit blijkt uit een onderzoek naar zoekopdrachten in Google door het Groningse marketingbureau Traffic4u.

Dat analyseerde gedurende twee weken hoe vaak er in Google gezocht werd op de namen van de lijsttrekkers. Volgens het bureau blijkt uit het onderzoek, dat vrijdag werd gepubliceerd, dat veel Nederlanders geen idee hebben wie de lijsttrekker van D66 is.

Uit het onderzoek komt naar voren dat van de 50.000 onderzochte zoekopdrachten bijna 10.000 keer naar Geert Wilders werd gezocht. In de top tien van meest gezochte politici op internet staat Wilders eerste met 20,5 procent van de zoekopdrachten, Wouter Bos tweede met 16,3 procent, Balkenende derde (15,9) en Mark Rutte vierde (7,7).

Pechtold

Opvallend is volgens het bureau dat wanneer er gezocht wordt naar de leider van D66, meer dan de helft zoekt op 'lijsttrekker D66' in plaats van op 'Alexander Pechtold'. Dit in tegenstelling tot alle andere lijsttrekkers, die meer op hun eigen naam worden gezocht, aldus het bureau.