HILVERSUM - Het verschil tussen PvdA en CDA is in de politieke barometer van het tv-programma Nova deze week iets kleiner geworden. De kleine partijen zijn in opmars.

Het CDA moet deze week twee zetels inleveren en komt daarmee op 45 zetels in de peiling, tegenover 44 in de Tweede Kamer. De PvdA gaat één zetel achteruit en komt daarmee op 43 zetels ten opzichte van 42 in de echte Kamer. De VVD blijft gelijk op 25 zetels, terwijl de liberalen bij de vorige verkiezingen goed waren voor 28 stoelen in de Tweede Kamer.

De SP gaat deze week terug van 19 naar 17 zetels, maar dat is nog altijd bijna het dubbele van de negen zetels die de partij van Jan Marijnissen bij de vorige verkiezingen haalde. GroenLinks stijgt in de gunst van de kiezers van 5 naar 7 zetels, één minder dan de partij van Femke Halsema nu bezet in de Kamer.

Bij de kleine partijen scoort de eenmansfractie Geert Wilders twee zetels, tegenover 0 vorige week. De Partij voor de Dieren zou nu als nieuwkomer twee mensen in de Kamer hebben. EénNL van Marco Pastors, de geestverwant van Pim Fortuyn, komt in de peiling op 1 zetel. De Lijst vijf Fortuyn, de voortzetting van de LPF, haalt deze week geen zetels.