DEN HAAG - Ook VVD-leider Mark Rutte ziet uit naar het tv-debat vrijdagavond tussen PvdA-leider Wouter Bos en CDA-leider Jan Peter Balkenende. "Ik ben vreselijk benieuwd of ze nog een of twee punten van verschil kunnen vinden", aldus Rutte.

Volgens hem zijn Bos en Balkenende het vooral "oneens over het feit dat ze het heel erg met elkaar eens zijn," aldus Rutte in zijn dagelijke videoboodschap.

Onsportief

In het tv-programma Goedemorgen Nederland noemde Rutte premier Balkenende onsportief: "Hij claimt ten onrechte de successen van de VVD en geeft daarmee een onjuiste voorstelling van zaken. Verder mist hij politiek leiderschap, omdat hij zich niet voor de verkiezingen uitspreekt voor samenwerking met de VVD."

VVD-minister Gerrit Zalm van Financiën vindt dat Rutte terecht aan de orde stelt dat het CDA successen claimt die aan de VVD te danken zijn. Zalm noemt het "grappig" dat het CDA zich laat voorstaan op het afschaffen van de onroerendezaakbelasting voor huurders. Daarvoor heeft de VVD zich eerder sterk gemaakt.