AMSTERDAM - Blinden en slechtzienden hoeven niet alleen af te gaan op debatten op de radio. Ze kunnen ook zelf de verkiezingsprogramma's vergelijken met behulp van de Verkiezings-cd. Mark Rutte heeft het hele VVD-programma zelf voorgelezen.

Bekijk video

De cd bevat de volledige verkiezingsprogramma’s van PvdA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, SGP, Partij voor Nederland, Partij voor de Dieren en Lijst vijf Fortuyn en de verkorte verkiezingsprogramma’s van CDA, D66, EénNL en SP. Het is de eerste keer dat zo veel verkiezingsprogramma's tegelijk beschikbaar zijn voor blinden.

VVD-leider Mark Rutte heeft het complete programma zelf ingelezen. Het verkorte verkiezingsprogramma van D66 is ingelezen door Boris van der Ham. Jan-Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA), Jan Marijnissen (SP) en Femke Halsema (GroenLinks) geven voor hun programma's een inleiding.

De Verkiezings-cd is gratis voor blinden en slechtzienden aan te vragen bij Dedicon. Dedicon heeft inmiddels een paar honderd aanvragen gekregen en verwacht er een paar duizend te verstrekken.