DEN HAAG - In de wekelijkse politieke barometer is het gat tussen CDA en PvdA iets groter geworden. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou het CDA 47 Kamerzetels halen, één meer dan in de peiling van vorige week. De PvdA blijft staan op 44 zetels.

Peiling: Het tv-programma Nova heeft de peiling van Interview/NSS vrijdagavond bekendgemaakt. CDA en PvdA hebben nu respectievelijk 44 en 42 Kamerzetels.

Opvallend in de peiling is de sprong die de SP maakt. De socialisten zouden op negentien zetels uitkomen. Dat betekent drie meer dan vorige week en een winst van tien in vergelijking met de verkiezingen van 2003.

De VVD staat in de peiling op 25 zetels, drie minder dan bij de vorige verkiezingen. Verlies is er ook voor GroenLinks (vijf, was acht in 2003), D66 (twee, was zes) en LPF (één, was acht). De ChristenUnie staat in de peiling weliswaar op winst, op vier zetels, maar de partij verliest wel een zetel in vergelijking met vorige week. De SGP komt net als nu in het parlement uit op twee zetels.

De Partij voor de Dieren zou ook een zetel halen. De Partij voor de Vrijheid en EénNL niet.