Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de rechtszaak die de Amerikaanse staat Texas had aangespannen om de verkiezingsuitslag in vier Amerikaanse staten ongeldig te verklaren vrijdag verworpen.

Volgens het Hooggerechtshof heeft de staat Texas geen juridisch belang bij de wijze waarop andere staten verkiezingen houden.

Het Republikeinse bolwerk Texas spande de rechtszaak aan namens de Amerikaanse president Donald Trump, die vindt dat de stemmen in de staten Georgia, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin ongeldig moeten worden verklaard. De stemmen in die vier staten waren cruciaal voor de overwinning van president elect Joe Biden.

Het is de zoveelste nederlaag die Trump lijdt in zijn juridische strijd om de verkiezingsnederlaag tegen Biden ongedaan te maken. Volgens de zittende president zou er tijdens de verkiezingen van afgelopen november sprake zijn geweest van grootschalige fraude. Tot dusver is daar nog geen bewijs voor geleverd.

Het Trump-kamp heeft al tientallen rechtszaken aangespannen om de uitslag van de verkiezingen van 3 november te veranderen. Tot nu toe zijn die bijna allemaal verloren door de president. Vorige week verloor hij nog zaken in de staten Michigan en Nevada, bij hertellingen in Georgia bleef Biden de winnaar.