Na het hertellen van de tijdens de senaatsverkiezing in Florida uitgebrachte stemmen, heeft de Republikeinse Partij de zetel gewonnen.

De hertelling van de stemmen kwam zondag ten einde en daaruit bleek dat Rick Scott tienduizend stemmen meer heeft behaald dan zittend senator Bill Nelson (Democraat), melden Amerikaanse media.

Eerder op zondag had Andrew Gillum, de Democratische kandidaat voor het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Florida, zich definitief bij zijn verkiezingsnederlaag neergelegd. Hij feliciteerde zijn Republikeinse rivaal Ron DeSantis, toen duidelijk werd dat handmatige hertelling van de stemmen hem niet aan de overwinning zou helpen.

In de Senaat hebben de Republikeinen nu 52 zetels, tegen 47 voor de Democraten. De laatste zetel moet komen uit een speciale verkiezing in de staat Mississippi. Die wordt op 27 november gehouden.

In het Huis van Afgevaardigden hebben de Democraten meer succes. Met nog twee zetels onbeslist staan ze op een ruime meerderheid na een winst van 39 zetels.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!