Ministerie van Financiën VS deelt gegevens met Senaat voor Rusland-onderzoek

Een dienst van het Amerikaanse ministerie van Financieën die onderzoek doet naar witwassen, gaat financiële gegevens verstrekken aan de inlichtingencommissie van de Senaat die de mogelijke banden tussen Trump-getrouwen en Rusland onderzoekt. Dat meldt de Wall Street Journal vrijdag.

Drie bronnen bevestigen tegenover de krant dat het verzoek om de documenten vorige maand bij de dienst FinCEN werd ingediend door de senaatscommissie. Medewerkers bij de dienst en de Republikeinse voorzitter van de commissie, senator Richard Burr, wilden niet op het nieuws reageren.

Leden van de speciale commissie zijn onder andere benieuwd naar documenten die mogelijk gegevens bevatten over witwaspraktijken en schimmige constructies in eigendomsoverdracht. 

Rusland-connectie

Het onderzoek dat de Senaat uitvoert naar de mogeljke banden tussen de medewerkers van Trump en Russische ambtenaren en zakenmensen, is weer op de voorgrond geraakt nadat president Trump FBI-directeur James Comey eerder deze week ontsloeg. Comey stond aan het hoofd van een FBI-onderzoek naar de mogelijke inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Lees meer over:
Tip de redactie