Trump stopte 66 miljoen dollar van eigen vermogen in campagne

Donald Trump heeft in totaal 66 miljoen dollar (ongeveer 62 miljoen euro) van zijn eigen vermogen in zijn presidentscampagne gestopt.

Dat is veel minder dan de 100 miljoen die hij volgens eigen zeggen zou spenderen, blijkt uit de financiële overzichten van zijn campagne, die donderdagavond openbaar zijn gemaakt.

Bedrijven uit het imperium van Trump, zoals zijn wolkenkrabber in Manhattan, ontvingen nog 11 miljoen dollar aan betalingen uit de campagnekas.

In totaal haalde de Trump-campagne 339 miljoen dollar op en werd er 322 miljoen dollar uitgegeven. Dat is nog altijd een stuk minder dan de 565 miljoen dollar die volgens de federale kiescommissie door de campagne van Hillary Clinton werd uitgegeven.

Volgens een data-analyse van het bedrijf mediaQuant haalde Trump zijn verkiezingsoverwinning vooral binnen op basis van de 5 miljard aan 'gratis' televisie in nieuwsprogramma's, die elk woord van de miljonair als nieuws brachten.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie