Stad New York wil vergoeding voor hoge kosten beveiliging Trump

Het gemeentebestuur van New York vraagt de Amerikaanse regering om 35 miljoen dollar (ruim 32 miljoen euro) voor de beveiliging van de Trump Tower in de stad. 

De aankomend president Trump brengt veel tijd door in de stad, met hoge bewakingskosten tot gevolg.

Zwaarbewapende agenten waken al sinds juli over het zakelijke hoofdkwartier van Trump. Toen werd duidelijk dat hij namens de Republikeinse partij zou deelnemen aan de presidentsverkiezingen.

Nadat de Republikein de verkiezingen had gewonnen, nam de lokale politie nog meer veiligheidsmaatregelen, waarbij bijvoorbeeld ook politie in burger actief is.

Regeling

Burgemeester Bill de Blasio verwacht naar eigen zeggen dat de federale overheid over de brug komt met de gevraagde miljoenen. De stad zou eerder al een vergoeding hebben gekregen voor vergelijkbare operaties.

De stad wil een vergoeding voor de periode tussen 8 november en 20 januari, als Trump wordt geïnstalleerd als president. Ook zou er een regeling moeten komen voor de beveiliging van het pand tijdens de regeringsperiode van de Republikein.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie