Trump draagt Obamacare-criticus voor als minister van Volksgezondheid

Donald Trump draagt Tom Price voor als minister van Volksgezondheid. Met zijn keuze voor de Afgevaardigde uit Atlanta, die kritiek heeft geuit over Obamacare, maakt de aankomende president van de Verenigde Staten duidelijk dat hij flinke veranderingen wil doorvoeren in het Amerikaanse zorgstelsel.

Price is een geducht Republikeins tegenstander van de zorgverzekeringswet die vertrekkend president Barack Obama in 2010 ondertekende, vroeger was hij tevens orthopedisch chirurg.

Trump noemt de 62-jarige Price "zeer geschikt" om het onder Obama ingevoerde zorgstelsel te herroepen en te vervangen om zo "betaalbare zorg beschikbaar te maken voor elke Amerikaan". 

Volgens Price moet er veel gedaan worden om "een zorgstelsel te creëren welke geschikt is voor patiënten, families en doktoren" gebaseerd op "verstandige regels".

Al voordat de wet een feit werd, kwam de oud-chirurg met alternatieven. Daarmee onderscheidde hij zich van veel andere Republikeinen, die net als hij fel tegen de huidige wet waren, maar ook niet goed wisten hoe het dan wel moet.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie