Donald Trump draagt Tom Price voor als minister van Volksgezondheid. Met zijn keuze voor de Afgevaardigde uit Atlanta, die kritiek heeft geuit over Obamacare, maakt de aankomende president van de Verenigde Staten duidelijk dat hij flinke veranderingen wil doorvoeren in het Amerikaanse zorgstelsel.

Price is een geducht Republikeins tegenstander van de zorgverzekeringswet die vertrekkend president Barack Obama in 2010 ondertekende, vroeger was hij tevens orthopedisch chirurg.

Trump noemt de 62-jarige Price "zeer geschikt" om het onder Obama ingevoerde zorgstelsel te herroepen en te vervangen om zo "betaalbare zorg beschikbaar te maken voor elke Amerikaan". 

Volgens Price moet er veel gedaan worden om "een zorgstelsel te creëren welke geschikt is voor patiënten, families en doktoren" gebaseerd op "verstandige regels".

Al voordat de wet een feit werd, kwam de oud-chirurg met alternatieven. Daarmee onderscheidde hij zich van veel andere Republikeinen, die net als hij fel tegen de huidige wet waren, maar ook niet goed wisten hoe het dan wel moet.

Dit wil Trump gaan doen als president van de Verenigde Staten
Dit wil Trump gaan doen als president van de Verenigde Staten