Donald Trump heeft ook in de staat Michigan gewonnen. Het was de laatste uitslag van de presidentsverkiezingen die nog moest komen.

Bijna drie weken na de Amerikaanse verkiezingen heeft de kiescommissie bekendgemaakt dat Trump met een verschil van maar 10.704 stemmen heeft gewonnen van Hillary Clinton.

De uitslag in Michigan bezorgt Trump nog eens zestien kiesmannen. Daarmee komt hij op een eindstand van 306 kiesmannen, Clinton kreeg er 232. Voor de winst van de verkiezingen in de Verenigde Staten waren 270 kiesmannen nodig.

De uitslag in Michigan is nog niet helemaal definitief. Jill Stein van de Groene Partij zal vermoedelijk om een hertelling vragen. Ze wil hertelling van alle stemmen in de staten Wisconsin, Pennsylvania en Michigan.

Geld

Trump heeft geen goed woord over voor de mogelijke hertelling en noemde het verzoek van partijleider Stein "zwendel" en een manier om "haar koffers te vullen met geld dat ze voor het grootste deel nooit zal uitgeven aan die belachelijke hertelling".

Op Twitter uitte Trump zondagnacht zijn ongenoegen over de gang van zaken tijdens de verkiezingen. Trump won niet de popular vote, het meeste absoluut aantal stemmen, maar zegt dat dit wel het geval zou zijn geweest indien miljoenen stemmen die volgens hem illegaal werden uitgebracht niet worden meegerekend.