Ben Carson (65) heeft zich bereid verklaard deel te gaan uitmaken van de regering van de gekozen Amerikaanse president Donald Trump.

De voormalige neurochirurg, die als Republikeins kandidaat de race naar het Witte Huis verloor en zich daarna opstelde achter Trump, heeft de ministerspost voor Huisvesting en Stadsontwikkeling geaccepteerd.

Dat heeft de Wall Street Journal woensdag bekendgemaakt, zich beroepend op een woordvoerder van Carson. Die ontkende weinig later het bericht weer. "Er is geen aanbod geweest en er is geen besluit genomen." Via Twitter liet hij wel weten dat Trump overweegt Carson te vragen voor zijn kabinet en dat Carson er serieus over nadenkt.

De zakenkrant meldde tevens dat Wilbur Ross naar alle waarschijnlijkheid terechtkomt op Economische Zaken. Twee bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen hebben gezegd dat de 78-jarige miljardair Trumps gewenste kandidaat is voor deze functie.

Trump benoemde woensdag ook twee vrouwen. Nikky Haley, de gouverneur van South Carolina, wordt begin volgend jaar de Amerikaanse ambassadeur voor de VN. De schatrijke zakenvrouw Betsy DeVos acht hij bij uitstek geschikt als minister van Onderwijs. Zij gaat John King opvolgen.