Donald Trump en Mitt Romney leggen ruzie bij op golfbaan

Aankomend Amerikaans president Donald Trump en Mitt Romney hebben hun ruzie zaterdag bijgelegd. Ze hadden bij de privégolfbaan van Trump in New Jersey volgens Romney een 'diepgaand' gesprek, dat volgens Trump "geweldig ging''. 

Tijdens de campagnes had Romney nog gezegd dat Trump op buitenlands terrein ''niet erg snugger'' was en gevaarlijk zou zijn als president. Trump had op zijn beurt Romney beschimpt omdat hij in 2012 niet kon winnen van Barack Obama.

Het gesprek tussen de twee leidde tot speculaties over een rol van Romney in de regering van Trump, mogelijk als minister van Buitenlandse Zaken. Anderen die voor deze functie worden genoemd zijn oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani, voormalig VN-ambassadeur John Bolton en senator Bob Corker.

Een vertrouweling van Romney noemde het ''onwaarschijnlijk'' dat Romney minister van Buitenlandse Zaken wordt. Het gesprek van zaterdag diende meer om ''het keurmerk van vertrouwen te geven aan Republikeinen die niet weten of zij Trump wel of niet moeten steunen'', zei hij.

Op zijn laatste grote buitenlandse reis als president van de Verenigde Staten heeft Barack Obama zaterdag opgeroepen niet te snel over zijn opvolger Donald Trump te oordelen.

''Verwacht niet het slechtste, hoop dat de regering haar werk doet en zich inzet, daarna kun je een oordeel vellen'', hield Obama een gehoor van ongeveer duizend studenten en jonge leidinggevenden voor in Lima.

''Het zal niet hetzelfde zijn zoals hij regeert en zoals hij verkiezingsstrijd heeft gevoerd'', zei Obama over Trump. Grote veranderingen in de politiek tegenover Latijns-Amerika verwacht hij niet. De Amerikaanse belangen zijn het meest gediend met een goede verstandhouding met de buurlanden, zei hij.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie