Fan Clinton verwerkt nederlaag met wandeling en komt Clintons tegen

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton maakte de dag na de verkiezingsnederlaag met haar man Bill een boswandeling. Een fan kwam de Clintons toevallig tegen en plaatste een foto met Hillary op Facebook. 

Margot Gerster uit New York baalde ervan dat Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten is geworden en besloot haar hoofd leeg te maken tijdens een boswandeling in de plaats Chappaqua in New York.

Daar liep Gerster de Democratische ex-presidentskandidaat tegen het lijf, melden Amerikaanse media.

Hillary liep in het bos samen met haar echtgenoot Bill en hun hond. Gerster sprak het duo aan en vroeg of zij de Democratische kandidaat een knuffel mocht geven en of zij met haar op de foto mocht. Bill was degene die de foto maakte. 

Knuffel

"Ik hoorde voetstappen mijn kant op komen en zag opeens Bill en Hillary, die met exact dezelfde reden als ik in het bos waren", schrijft ze. "Ik gaf haar een knuffel en vertelde haar dat ik nog niet vaak zo trots was geweest als op het moment dat ik met mijn dochter mijn stem op haar mocht uitbrengen."

Clinton bedankte de vrouw voor de complimenten en gaf haar ook een knuffel. Daarna vervolgden de Clintons hun wandeling. "Ik geloof niet in voortekenen. Maar deze ontmoeting was er wel eentje. Ik ben zo trots."

Demonstraties

Hillary Clinton verloor dinsdagavond de presidentsverkiezing van Donald Trump. Clinton kreeg wel meer stemmen dan Trump. Maar omdat Amerika werkt met het systeem van kiesmannen, kwam de Republikein toch als winnaar uit de bus.

Trump is omstreden vanwege zijn controversiële uitspraken, onder meer over moslims en Latino's. Een van de zijn belangrijkste programmapunten is een enorme muur die tussen de VS en Mexico moet verrijzen. Sinds de verkiezingen is er in diverse grote steden gedemonstreerd tegen zijn verkiezing.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie