Verkiezingsaflevering South Park herschreven door uitslag

De uitzending van South Park die woensdagavond op de Amerikaanse televisie werd vertoond, is door de uitslag van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten aangepast.

Volgens Esquire hadden de makers gerekend op een overwinning van Hillary Clinton en daarop het verhaal gebaseerd. De geplande aflevering heette De allereerste First Gentleman. Die werd woensdag snel vervangen door een uitzending met de titel Oh jee.

South Park staat bekend om de vele verwijzingen naar de actualiteit. De populaire animatieserie over vier jongetjes in Colorado wordt om die reden altijd kort voor de uitzending gemaakt. 

Video: Fragment van verkiezingsaflevering South Park

Law & Order

Een aflevering van Law & Order: Special Victims Unit die gebaseerd is op de verkiezingsrace, werd juist tot nader order uitgesteld.

De aflevering zou volgens New York Daily News eerst vlak voor de verkiezingen worden uitgezonden. Die datum verschoof een week maar nu is de aflevering over een politicus die door verschillende vrouwen wordt beschuldigd van seksueel misbruik uitgesteld naar een nog te bepalen datum in 2017.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie