Melania Trump, geboren in Slovenië, spreekt vijf talen, heeft een indrukwekkende modellencarrière achter de rug, is het brein achter een eigen sieraden- en horlogelijn. En vanaf januari First Lady van de Verenigde Staten.

Op 26 april 1970 werd Melanija Knavs (vertaald tot Melania Knauss) geboren in Sevnica, Slovenië. Haar vader was een autodealer en lid van de Sloveense communistische partij, haar moeder maakte kinderkleding. Op haar zestiende begon de modellencarrière van Trump, twee jaar later kreeg ze een modellencontract in Milaan. Wat volgde waren vele covers op prestigieuze modebladen zoals Harper's Bazaar en Vanity Fair.

In 1996 verhuisde het model naar New York. Twee jaar later leerde ze daar tijdens een feestje zakenman Donald Trump kennen. Het paar verloofde zich in 2004 en een jaar later volgde een spectaculaire bruiloft. Billy Joel zong Just the way you are, Trump droeg een handgemaakte jurk van John Galliano (Dior) die naar verluidt meer dan een ton kostte en het feest werd breed uitgemeten in de bladen.

Huwelijk

Vele beroemdheden waren te gast, zoals politicus Rudy Giuliani, model Heidi Klum, rapper P. Diddy en: presidentskandidaat Hillary Clinton met haar man Bill Clinton.

Zoon Barron William Trump werd in 2006 geboren. Hij is het eerste kind van Trump, voor Donald Trump is Barron zijn vijfde kind. Uit zijn huwelijk met Ivana Trump zijn Donald jr., Ivanka en Eric geboren. Dochter Tiffany is uit zijn huwelijk met Marla Marples.

Speech

Pijnlijk was Trumps speech afgelopen zomer op de Republikeinse Nationale Conventie. Delen van de tekst kwamen letterlijk uit de speech de huidige presidentsvrouw Michelle Obama uit 2008. De speechschrijver van Trump gaf later toe dat zij verantwoordelijk was voor het invoegen van passages in de toespraak.

Tien jaar geleden naturaliseerde het Sloveense ex-model zich tot Amerikaans staatsburger. Overigens is Trump niet de eerste First Lady die niet in de VS is geboren. Lousia Adams, de vrouw van de zesde Amerikaanse president John Quincy Adams (tussen 1825 en 1829), was geboren in Engeland.