Donald Trump tweet niet zelf meer. Medewerkers van de Republikeinse presidentskandidaat hebben volgens The New York Times de verantwoordelijkheid voor zijn Twitteraccount overgenomen.

Trump gebruikte Twitter de afgelopen maanden veelvuldig om rivalen en critici de volle laag te geven. Inmiddels zouden medewerkers de tekstberichten tikken.

Het is nog onduidelijk wanneer de Trump-campagne die wijziging doorvoerde, maar de afgelopen 24 uur verschenen vooral bedankjes aan aanhangers op de tijdlijn.

Barack Obama reageerde zondag door het gerucht aan te halen in een campagnetoespraak voor Hillary Clinton in Florida. Hij stelde dat zelfs Trumps campagneteam blijkbaar al geen vertrouwen meer heeft in zijn eigen presidentskandidaat.

"Als iemand zijn eigen Twitteraccount al niet kan beheren, dan kan hij zeker niet overweg met de nucleaire codes", voegde de Amerikaanse president daaraan toe.

Podium

Trump werd zaterdagavond nog voor korte tijd van het podium gehaald door beveiligers tijdens een toespraak in Reno (Nevada). Dat gebeurde volgens een getuige nadat commotie was uitgebroken.

Trump keerde na een paar minuten weer terug naar het podium. "Niemand zei dat het makkelijk zou worden voor ons", zei hij. "Maar we zullen nooit worden tegengehouden."

De Amerikaanse verkiezingen vinden dinsdag plaats.