New York Times schrapt betaalmuur tijdens verkiezingen

De artikelen, analyses en commentaren van The New York Times zijn voor, tijdens en na de Amerikaanse presidentsverkiezingen drie dagen gratis te lezen.

Normaal staan de artikelen achter een betaalmuur. Maar de krant vindt een goede informatievoorziening voor iedere Amerikaan tijdens de verkiezingsstrijd dusdanig belangrijk, dat alle stukken op 7, 8 en 9 november gratis te lezen zijn.

De presidentsverkiezingen vinden plaats op 8 november.

"Dit is een belangrijk moment voor ons land", stelt uitgever Arthur Sulzberger donderdag in een verklaring op de website. "Onafhankelijke journalistiek is een cruciaal onderdeel van onze democratie. Er is geen beter moment om mensen te laten zien dat wij dat bedrijven dan nu."

Voorsprong

The New York Times doet op 8 november vanaf honderden plekken in het land uitgebreid verslag van de strijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump. In de meeste peilingen heeft de Democratische kandidaat Clinton een voorsprong op haar Republikeinse concurrent Trump.

De krant zelf heeft, zoals veel media in de VS, lezers het advies gegeven om op Clinton te stemmen.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie