'Donald Trump investeert miljoenen eigen geld in campagne'

Donald Trump heeft 10 miljoen dollar (ongeveer 9,2 miljoen euro) eigen geld in zijn presidentscampagne gestoken. Dat zeggen twee adviseurs tegen The Wall Street Journal.

Het geld zal worden gebruikt om voor 25 miljoen dollar aan televisiespots te kopen in staten waar zowel de Republikeinse Trump als de Democratische kandidaat Hillary Clinton nog kans maken op de overwinning. Het gaat om staten als Florida, North Carolina, Ohio en New Hampshire.

De nieuwe spotjes zullen Clinton en haar familie aanvallen. Ze beschuldigen haar ervan dat ze een insider is en dat de Clintons aan zelfverrijking hebben gedaan.

Trump heeft in totaal ongeveer 66 miljoen dollar eigen geld in zijn campagne gestoken. Eerder zei hij 100 miljoen dollar te zullen investeren in de verkiezingsstrijd, dat bedrag is dus nog niet gehaald.

Volgens de krant heeft Clinton op dit moment vier keer zo veel geld in de campagnekas als Trump.

Video: Hoe werken de verkiezingen in de Verenigde Staten?

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie