Michelle Obama voert campagne met Hillary Clinton

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton verscheen donderdag voor het eerst samen met Michelle Obama tijdens de verkiezingscampagne. 

Bij een bijeenkomst in North Carolina spoorde Obama jonge mensen en vrouwen aan om te gaan stemmen.

Clinton prees Obama voor het opkomen voor de rechten van vrouwen en meisjes wereldwijd. ''Ik zou willen dat ik dit niet hoefde te zeggen maar waardigheid en respect voor vrouwen is een belangrijk punt geworden in deze verkiezingen", zei ze verwijzende naar de denigrerende uitlatingen over vrouwen van tegenstander Donald Trump.

Obama zelf noemde Trump niet toen ze sprak over het toekomstige presidentschap. ''We willen een president die zijn baan serieus neemt en het temperament en de volwassenheid heeft om het goed te doen."

Video: 'Michelle herinnert ons eraan hard te werken'

Mike Pence

Een vliegtuig met daarin de Republikeinse vice-presidentskandidaat Mike Pence is donderdagnacht bij de landing van de baan geslipt. Dat meldt CNN.

Het vliegtuig raakte tijdens de landing op het vliegveld van LaGuardia in New York van de baan. Naar verluidt zijn er geen gewonden. Een woordvoerder van Trump zei dat de presidentskandidaat kort na het incident gebeld heeft met Pence. Daaraan toevoegend dat Trump ''erg opgelucht is dat iedereen aan boord veilig is."

Bekijk beelden van het vliegtuig na het incident

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie