Trump wil onderzoek naar Obama

Donald Trump heeft dinsdag opgeroepen tot een onderzoek naar de rol van president Barack Obama bij het mailgedrag van Hillary Clinton toen ze minister van Buitenlandse Zaken was. 

Clinton stuurde als minister onder Obama e-mails vanaf haar privéserver in plaats van via de officiële servers van de overheid. Volgens Trump was Obama op de hoogte van deze overtreding.

''Daarom neemt hij het op voor Hillary, omdat hij niet in deze zaak wil worden meegesleurd. Want hij was op de hoogte van haar privéserver'', aldus de Republikeinse presidentskandidaat in een interview met persbureau Reuters. ''Dit betekent dat het moet worden uitgezocht.''

Het Witte Huis wilde niet reageren op de oproep van Trump. Het Openbaar Ministerie liet in juli weten Clinton niet te zullen vervolgen voor het gebruik van haar privéserver.

Video: Trump zegt dat er een onderzoek naar Obama moet komen

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie