Donald Trump werd volgens Melania Trump opgehitst in uitgelekte video

Melania Trump, de vrouw van Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zegt dat de vulgaire opmerkingen die Trump over vrouwen maakte in een uitgelekte video uit 2005 het gevolg waren van uitlokking.

In een interview met Anderson Cooper op CNN zei Melania Trump maandag dat ze verrast was om haar man zo te horen praten.

Ze denkt dat hij door presentator Billy Bush werd opgehitst om de opmerkingen te maken die zij 'jongenspraat' noemt. Bush werd door zijn huidige werkgever NBC al geschorst en stapte maandag op als presentator van The Today Show.

Bekijk de uitspraak van Melania Trump:

Kruis

Het was het eerste televisie-interview dat Melania Trump gaf sinds de video uit 2005 ruim een week geleden door The Washington Post online werd geplaatst. Daarin zegt Trump onder meer vrouwen bij hun kruis te grijpen.

"Toen ik het voor het eerst hoorde zei ik tegen hem dat de taal ongepast was. Ik was verrast, want dit is niet de man die ik ken", zegt de vrouw van de presidentskandidaat.

Video: Opname obsceen gesprek Trump uit 2005 publiek gemaakt

Achtervolgen

De opmerkingen blijven de Republikein achtervolgen. In het tweede debat met Hillary Clinton, dat door Anderson Cooper werd geleid, kreeg Trump de kans om te spreken over het voorval, maar deed hij het af als 'kleedkamerpraat'.

Door zijn opmerkingen in de video zegden vele Republikeinen, zoals John McCain en Condoleezza Rice, hun vertrouwen op in de presidentskandidaat.

Aanranding

Ook wordt Trump door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en aanranding. Trump ontkent de beschuldigingen. De Republikeinse presidentskandidaat noemt de aantijgingen "absoluut onjuist en lachwekkend".

Mogelijk spreekt hij opnieuw over de beschuldigingen tijdens het derde presidentiële debat, dat woensdag wordt gehouden op de University of Nevada. Dat debat wordt uitgezonden door Fox en geleid door Chris Wallace.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie