Drie vrouwen zeggen in het verleden te zijn aangerand door Donald Trump. 

Twee vrouwen, zakenvrouw Jessica Leeds en receptioniste Rachel Crooks, deelden hun verhaal in The New York Times van woensdag. Een derde vrouw,  Mindy McGillivray, sprak met Palm Beach Post

Leeds (74) vertelt in The New York Times dat ze in 1980 op een vlucht naar New York uit het niets werd aangerand door Trump. Volgens de vrouw greep hij naar haar borsten en probeerde hij zijn hand onder haar rok te krijgen. "Hij was net een octopus. Zijn handen waren overal."

Leeds zat naast Trump in het vliegtuig, maar had hem nog nooit eerder ontmoet. Ze vluchtte naar de achterkant van de cabine om te ontkomen aan het ongepaste gedrag van Trump. "Het voelde als een aanval", aldus Leeds.

Trump Tower

Crooks was in 2005 aan het werk in de Trump Tower in Manhattan, toen ze Trump tegenkwam bij de lift. Crooks, die destijds 22 jaar was, zegt in de krant dat ze Trump de hand schudde, maar hij niet losliet. Vervolgens begon de zakenman haar te kussen. Eerst op haar wangen en daarna recht op haar mond. Het voelde niet als een incident, maar als een aanranding, aldus Crooks.

Trump heeft de aantijgingen van de vrouwen stellig ontkend tegenover The New York Times. Zijn campagneteam doet het artikel af als "fictie" en spreekt van "karaktermoord".

Video: Opname obsceen gesprek Trump uit 2005 publiek gemaakt

Opname obsceen gesprek Trump uit 2005 publiek gemaakt
186
Opname obsceen gesprek Trump uit 2005 publiek gemaakt

McGillivray zegt dat ze dertien jaar geleden, toen ze 23 was, werd aangerand door Trump in Palm Beach, in Florida. Ze hielp daar een fotograaf bij een concert van Ray Charles. Volgens McGillivray kneep Trump haar in haar billen. 

Video

Trump ging vorige week door het stof nadat een video uitlekte waarin hij zich vulgair uitliet over vrouwen. "Ik begin gewoon te zoenen, het is als een magneet. En als je een ster bent, laten ze je het doen. Je kunt dan alles doen. Naar haar kruis grijpen, alles", zei hij onder andere.

Tijdens het presidentiële debat van zondagnacht zei hij deze dingen echter nooit te hebben gedaan. Hij deed zijn eigen uitspraken af als "kleedkamerpraat".