USA Today geeft voor het eerst stemadvies voor verkiezingen VS

De Amerikaanse krant USA Today heeft in haar 34-jarig bestaan altijd hardnekkig geweigerd de lezers een stemadvies te geven voor de presidentsverkiezingen. 

De krant is nu radicaal van dit beleid afgestapt door de Republikeinse kandidaat Donald Trump als ''volslagen ongeschikt voor het presidentschap'' te bestempelen.

USA Today heeft uitgelegd dat het in de verkiezingen nooit partij wil kiezen, omdat er zich tot dusver altijd heel capabele figuren aandienen die ideologische meningsverschillen hebben. Maar dit jaar zijn er helemaal geen twee capabele figuren, klaagt de krant.

De Republikeinse kandidaat Trump is volgens USA Today totaal ongeschikt. ''Hij heeft in zijn campagne van vijftien maanden blijk gegeven van een gebrek aan bevlogenheid, kennis, evenwichtigheid en eerlijkheid''. En dat zijn onmisbare eigenschappen voor een president van de Verenigde Staten.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie