'George H.W. Bush gaat op Hillary Clinton stemmen'

De voormalige Amerikaanse president George H.W. Bush gaat bij de presidentsverkiezingen in november stemmen op Hillary Clinton.

Dat meldt een lid van de Kennedy-familie aan Politico. De keuze is opmerkelijk, omdat Bush een Republikein is en Clinton een Democraat.

Volgens Politico was Bush sr. van plan om zijn mening over de strijd om het Witte Huis voor zich te houden, maar een dochter van Robert F. Kennedy openbaarde Bush' voorkeur via Facebook. De woordvoerder van George H.W. Bush wil niks zeggen over het bericht.

Bush en zijn vrouw hebben eerder dit jaar nog campagne gevoerd om hun zoon Jeb Bush in het Witte Huis te krijgen, maar hij bleek niet populair genoeg.

Zowel George H.W. Bush als zijn zoon, ex-president George W. Bush, waren niet op de Republikeinse partijconventie twee maanden geleden in Cleveland.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie