Hillary Clinton is volgens haar arts "gezond en in staat om het presidentschap van de Verenigde Staten te bekleden".

De Amerikaanse presidentskandidaat herstelt goed van de longontsteking, vindt dokter Lisa Bardack.

Die longontsteking daargelaten kwam uit het medisch onderzoek waaraan Clinton is onderworpen niets bijzonders. De 68-jarige Democrate is "in uitstekende geestelijke conditie", aldus haar arts.

Hoewel Bardack wel meer details gaf over de gezondheid van Clinton, waren dit niet de uitvoerige medische gegevens die het campagneteam van de presidentskandidate eerder had beloofd.

Onderzocht

Bardack onderzocht Clinton naar eigen zeggen 'ten minste' vier keer deze maand waaronder ook woensdag. En zei dat ze nog altijd een longontsteking heeft in haar middenkwab. Volgens Bardack kwam zij verder bij het onderzoek geen abnormaliteiten tegen en is ze er ook mentaal uitstekend aan toe.

De verklaring van de arts dient er ook voor om geruchten aan Republikeinse zijde weg te nemen dat Clinton nog altijd last zou hebben van de gevolgen van een bloedprop in haar hoofd.

In 2012 had de politica een bloedprop in een bloedvat tussen haar hersenen en schedel die het gevolg was van een hersenschudding. Ze herstelde daar volledig van.

Onwel

Clinton werd zondag onwel tijdens de herdenking van de aanslagen op de Twin Towers in New York en maakte daarna bekend dat ze een longontsteking heeft. Ze hervat donderdag haar campagne na drie dagen rust te hebben genomen.

Clintons tegenstrever Donald Trump, besprak woensdag in The Dr. Oz Show zijn gezondheid met presentator Dr. Mehmet Oz. Hij gaf de presentator een document met zijn medische gegevens.

Volgens zijn eigen arts heeft de 70-jarige Republikein een goede conditie, al heeft hij een hoge cholesterol en is hij te zwaar. Verdere details maakte Trump niet bekend.

Video: Hillary Clinton onwel tijdens herdenking 9/11