Hillary Clinton hervat donderdag presidentscampagne

Hillary Clinton hervat donderdag haar presidentscampagne nadat zij deze tijdelijk had stilgelegd vanwege een longontsteking, zo meldt haar woordvoerder in de nacht van dinsdag op woensdag.

Woensdag wordt er meer bekend gemaakt over het programma. 

Clinton besloot zondag haar tweedaagse campagne die ze in Californië zou gaan voeren te annuleren. Haar campagneteam maakte toen bekend dat ze een week rust zou nemen om te herstellen.

De kandidate ging zondag eerder weg bij de herdenking van de aanslagen in New York op 11 september. Op beelden was te zien hoe zij moeite had om op haar eigen benen te staan. Even later verklaarde ze dat ze zich weer goed voelde, maar kwam ook naar buiten dat ze te kampen heeft met een longontsteking.

Video: Hillary Clinton onwel tijdens herdenking 9/11

Geruchten

Clinton zei eerder in een interview met CNN al dat ze verwachtte haar campagne binnen enkele dagen geheel te hervatten en dat lijkt nu inderdaad te gebeuren.

Om geruchten over haar gezondheid te ontkrachten zal Clinton ook een uitvoerig medisch rapport vrijgeven.

Obama

President Obama mengde zich dinsdag voor het eerst sinds de Democratische conventie in de verkiezingsstrijd namens Hillary Clinton. Hij viel in zijn toespraak in Philadelphia Donald Trump aan vanwege zijn opmerkingen dat hij Vladimir Poetin als rolmodel ziet en sprak over de groeiende economie.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie