Oud-directeur CIA wordt adviseur van Donald Trump

James Woolsey, een voormalige directeur van de CIA, wordt een van de belangrijkste adviseurs van Donald Trump op het gebied van nationale veiligheid.

Woolsey was in 2003 een voorstander van het aanvallen van Irak en sprak meerdere malen over illegale wapens die Saddam Hussein zou hebben gehad.

Trump heeft in interviews benadrukt dat hij sterk tegen de oorlog in Irak was, maar steunde die oorlog eerst wel.

In een verklaring die maandag naar buiten gebracht werd door het campagneteam van Trump zegt Woolsey dat hij het plan van de presidentskandidaat steunt om bezuinigingen op Defensie terug te schroeven en dat hij voor uitbreiding is van het Amerikaanse leger.

Kritisch

Woolsey, die twee jaar directeur van de CIA was toen Bill Clinton aan de macht was, was in een interview met CNN wel kritisch over sommige uitspraken van Trump.

Zo noemde hij het plan van Trump om moslims tijdelijk niet meer toe te laten in de VS een slechte beslissing. Ook waarschuwde hij voor de gevaren van klimaatverandering, terwijl Trump dat eerder een verzonnen verhaal had genoemd waar China van profiteert.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie