Hillary Clinton heeft een longontsteking. De diagnose is afgelopen vrijdag al gesteld, nadat de Democratische presidentskandidaat zich had gemeld met een hardnekkige hoest die samenhing met een allergie.

Dat heeft Clintons arts Lisa Bardack zondag laten weten.

Sinds afgelopen vrijdag slikt Clinton antibiotica voor de longontsteking. Haar arts had haar ook aangeraden rust te nemen en haar werkschema aan te passen.

Hillary Clinton was zondag in New York bij de herdenking van de aanslagen van 9/11, maar ging daar voortijdig weg omdat ze zich naar eigen zeggen 'oververhit' voelde. Ze werd door haar medewerkers in een auto geholpen en begaf zich naar het appartement van haar dochter, waar ze weer op krachten kwam. Korte tijd later kwam ze naar buiten en zei dat ze zich weer goed voelde. Volgens Bardack was Clinton inderdaad oververhit en had ze vochtgebrek.

Video: Hillary Clinton onwel tijdens herdenking 9/11

Hillary Clinton onwel tijdens herdenking 9/11
Hillary Clinton onwel tijdens herdenking 9/11

Afgeblazen

Clinton heeft het advies van haar dokter alsnog ter harte genomen en besloot zondag haar campagne deze week in Californië af te blazen. Ze zou daar maandag naartoe gaan voor een tweedaagse trip, onder meer om fondsen te werven en een speech te geven over de economie.

Beterschap

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft maandag Clinton beterschap gewenst. Trump zei dat hij hoopt dat ze er snel weer bovenop is en hij ziet uit naar het debat met haar.

Trump beloofde ook medische gegevens te openbaren om aan te tonen dat hij fit is. Hij voerde eerder al een dokter op die niet in details trad, maar schreef dat Trump, eenmaal gekozen tot president, de gezondste persoon ooit zal zijn die tot president van de VS is gekozen.