Clinton betreurt generalisering van Trump-aanhang

Hillary Clinton betreurt het dat ze zo'n groot deel van de aanhang van Donald Trump treurig heeft genoemd.

De Democratische presidentskandidaat zei vrijdagavond dat de helft van Trumps aanhang "treurige" mensen zijn die er homofobe, racistische en seksistische denkbeelden op na houden.

"Ik sprak gisteravond veel te generaliserend en dat is nooit een goed idee", aldus een verklaring van Clinton. "Ik heb er spijt van dat ik 'de helft' zei, dat was verkeerd."

"Maar laten we duidelijk zijn. Wat werkelijk jammerlijk is, is het feit dat David Duke en andere racisten die blanken als superieur zien Trump als een voorvechter van hun idealen zien", aldus Clinton. "Het is verwerpelijk dat Donald Trump zijn campagne grotendeels op vooroordelen en paranoia heeft gebaseerd en hatelijke denkbeelden en stemmen een nationaal podium heeft gegeven."

Hoewel ze een deel van haar omschrijving terugneemt, benadrukt Clinton dat ze ook de komende tijd niet zal nalaten om racistische en bekrompen uitlatingen als zodanig te benoemen.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie