De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zal voortaan weer alle media toelaten tot zijn campagnebijeenkomsten. In de loop van zijn campagne had hij een zwarte lijst opgesteld van media die niet meer welkom waren.

Onder meer The Washington Post, de site Politico en Buzzfeed werden door Trump in de ban gedaan nadat zij kritische artikelen over hem hadden gepubliceerd.

De media die op de zwarte lijst stonden bleven wel verslag doen van de campagne van Trump, maar waren niet meer welkom bij campagnebijeenkomsten en kregen ook geen interviews met de miljardair meer.

Sommige journalisten van de media die werden geboycot bezochten overigens wel bijeenkomsten van Trump, maar dan als gewone burger.

Persvrijheid

Het besluit leidde tot veel kritiek op Trump, onder meer van mensenrechtenorganisaties die zich hard maken voor persvrijheid.

"Ik kan me niet voorstellen dat ze nog slechtere dingen over mij gaan schrijven dan ze de afgelopen maanden al hebben gedaan", stelde Trump in een verklaring. De miljardair neemt het begin november op tegen Hillary Clinton in de race om het Witte Huis.