Donald Trump heeft spijt van opmerkingen waarmee hij "mogelijk mensen heeft gekwetst''. 

De Republikeinse presidentskandidaat erkende donderdag (lokale tijd) in de plaats Charlotte (North Carolina) soms foute dingen te zeggen, maar ging niet in op welke uitspraken hij betreurt.

"Soms, in de hitte van het debat en wanneer je spreekt over allerlei kwesties, kies je niet de juiste woorden of zeg je iets fouts'', zei Trump. "Dat heb ik ook gedaan en ik heb er spijt van. Vooral als het mensen mogelijk heeft gekwetst.''

Trump deed de uitspraken tijdens zijn eerste speech sinds hij deze week flinke wijzigingen doorvoerde in de top van zijn campagneteam. De Republikein bood in het verleden zelden excuses aan.

Video: Trump betreurt 'kwetsende' uitspraken

Donald Trump betreurt 'kwetsende' uitspraken
Donald Trump betreurt 'kwetsende' uitspraken

Kritiek

Trump kreeg de afgelopen weken veel kritiek op zijn negatieve uitlatingen over twee ouders van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat. 

De ouders van de onderscheiden soldaat Humayun Khan, die twaalf jaar geleden sneuvelde, vielen Trump tijdens de Democratische Conventie aan op zijn uitlatingen over moslims. Daarin deed de vader voornamelijk het woord. Trump stelde dat de moeder van de militair zweeg omdat zij "vermoedelijk niets mocht zeggen".

De miljardair heeft tijdens de campagne ook geroepen dat hij alle moslims de toegang tot de VS wil ontzeggen.