Wikileaks publiceert audiobestanden uit gelekte e-mails Democraten

Wikileaks heeft woensdag (lokale tijd) een aantal audiobestanden gedeeld, afkomstig uit de eerder gelekte e-mails van de Democratische partijtop. Het is niet bekend wat er op de fragmenten te horen is.

De publicatie is een nieuwe tegenslag voor de Democraten. Eerder werd de voorzitter van de Amerikaanse Democratische partij door de hack ernstig in verlegenheid gebracht.

Uit de 20.000 uitgelekte e-mails bleek dat de partijtop, geleid door Debbie Wasserman Schultz, achter de schermen Clinton probeerde te bevoordelen in de voorverkiezingen, ten koste van Bernie Sanders. Wasserman Schultz besloot vanwege het lek daarom noodgedwongen de Democratische conventie in Philadelphia niet te openen.

Sommigen wezen beschuldigend naar Rusland, dat achter het lek zou zitten. Donald Trump riep Rusland woensdag daarom op om het e-mailaccount van Clinton ook maar te hacken en al haar e-mails op straat te gooien. De Democraten reageerden ziedend en vinden dat de Republikeinse presidentskandidaat veel te ver is gegaan.

Trump koppelde de hack aan een eerder schandaal. Clinton gebruikte haar eigen e-mailserver namelijk ten tijde van haar ministerschap. Volgens de miljardair moet de voormalige minister van Buitenlandse Zaken nu maar volledig open kaart spelen.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie