Hillary Clinton bevestigt de keuze voor Tim Kaine als kandidaat voor het vicepresidentschap. 

Dat meldt Clinton vrijdagavond op Twitter. "Ik ben verheugd om jullie voor te stellen aan mijn running mate, Tim Kaine, een man die zijn leven gewijd heeft aan het helpen van anderen", aldus Clinton.

De 58-jarige Kaine is senator in de staat Virginia. Hij spreekt Spaans, wat Clinton aan extra stemmen van minderheden kan helpen als zij de presidentskandidaat voor de Democraten wordt. Kaine werkte eerder als mensenrechtenadvocaat.

Kaine gold als favoriet voor de positie. Eerder meldden bronnen al aan Amerikaanse media dat de keuze op hem was gevallen.

Clinton heeft eerder gezegd dat haar ideale running mate bestuurlijk met haar op één lijn moet zitten en dat deze de taak van het presidentschap aan moet kunnen als dat nodig is. 

Trump

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump had eerder Mike Pence, de gouverneur van Indiana aangewezen als zijn running mate. Pence accepteerde die nominatie op de conventie van de Republikeinen afgelopen week.

Trump is na de conventie bijna op gelijke hoogte gekomen met Clinton, zo blijkt uit een nieuwe peiling van Reuters/Ipsos. Trump zou kunnen rekenen op de steun van 38 procent van de Amerikaanse kiezers. Clinton heeft met 41 procent nog een voorsprong, maar die is door de foutmarge van vier procent te verwaarlozen.

 De Democraten houden hun partijcongres van 25 tot 28 juli in Philadelphia.