Hillary Clinton heeft senator Tim Kaine gekozen als kandidaat voor het vicepresidentschap. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen tegen The Wall Street Journal.

Kaine (58), senator in Virginia, spreekt Spaans en dat moet Clinton aan extra stemmen helpen als zij de presidentskandidaat voor de Democraten wordt.

Clinton heeft eerder gezegd dat haar ideale running mate bestuurlijk met haar op één lijn moet zitten en dat deze de taak van het presidentschap aan moet kunnen als dat nodig is. Ingewijden zeggen tegen The Wall Street Journal dat Kaine degene is die deze tests kan doorstaan. 

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft Mike Pence, de gouverneur van Indiana aangewezen als zijn running mate. Pence accepteerde die nominatie op de conventie van de Republikeinen afgelopen week. De Democraten houden hun partijcongres van 25 tot 28 juli in Philadelphia.

Voormalige president Bill Clinton denkt dat als zijn vrouw met hulp van Kaine de staat Virginia wint, de Republikeinen geen schijn van kans meer maken.