
Trump formeel verkozen als presidentskandidaat Republikeinen
De 70-jarige zakenman kreeg, zoals verwacht, de benodige 1.237 gedelegeerden achter zich. Door de voorverkiezingen in de Verenigde Staten de afgelopen maanden had Trump deze al achter zich verbonden.
Op de eerste dag was er nog een groep binnen de Republikeinse partij die een uiterste poging deed om Trump de kandidatuur te onthouden; de Never Trump-beweging.
De beweging onder leiding van Kendal Unruh kon echter op weinig steun rekenen. De meeste Republikeinen hebben zich neergelegd bij de nominatie van Trump.
Video: 'Wij brengen leiderschap terug naar Washington'
Pence
Om de eenheid binnen de partij te herstellen, koos Trump deze maand de christelijk-conservatieve Mike Pence als zijn kandidaat voor het vicepresidentschap. De 57-jarige gouverneur van Indiana werd op de conventie formeel aangewezen als 'running mate'.
Trump noemde het op Twitter ''een grote eer'' om namens de Republikeinen te mogen meedoen aan de verkiezingen. ''Ik zal hard werken en jullie nooit teleurstellen. Amerika eerst'', beloofde hij zijn achterban.
De politieke aartsrivaal van Trump, Democrate Hillary Clinton, toonde zich minder enthousiast. ''Donald Trump werd zojuist de Republikeinse kandidaat. Sluit je nu aan om te garanderen dat hij nooit voet zet in het kantoor van de president'', schreef ze op Twitter.
Verdeeldheid
De kandidatuur van Trump zorgt voor verdeeldheid in de Republikeinse partij. Verschillende partijprominenten laten de conventie links liggen omdat ze niet achter de nominatie van de zakenman staan.
Trump spreekt wel tijdens het evenement dat vier dagen duurt. Ook voor zijn familie, Pence en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan is spreektijd ingeruimd.
Zo gaf Trumps vrouw Melania maandag een speech. Dat kwam haar op beschuldigingen van plagiaat te staan. Delen uit haar toespraak zouden sterk overeenkomen met passages van Michelle Obama's speech tijdens de Democratische conventie van 2008.