Ophef over gelijkenissen speech Melania Trump en Michelle Obama

De speech die Melania Trump maandagavond heeft gegeven tijdens de Republikeinse conventie in Cleveland vertoont veel overeenkomsten met die van Michelle Obama in 2008 tijdens de Democratische conventie. 

Amerikaanse media spreken van mogelijke plagiaat.

De vrouw van Donald Trump, zei in een interview voorafgaand aan de conventie dat ze haar toespraak zelf heeft geschreven met zo min mogelijk hulp. Uit beelden waarin de twee toespraken naast elkaar worden afgespeeld is een duidelijke overlap van woorden merkbaar. 

Zo blikt Melania Trump met dezelfde woorden terug op haar jeugd als de vrouw van de huidige Amerikaanse president en somt zij in enkele gevallen morele waarden op in dezelfde woorden en in dezelfde volgorde.

Ophef

Het campagneteam van Trump stelt in een reactie: "bij het schrijven van haar prachtige speech heeft het team van schrijvers van Melania, zich laten leiden door de inspiraties in haar leven en fragmenten opgenomen die haar eigen denken reflecteren", aldus een woordvoerder. "Melania's verleden als immigrant en haar liefde voor Amerika zijn voelbaar in haar toespraak en maken de speech tot een groot succes."

Donald Trump wordt tijdens de conventie formeel aangewezen als de Republikeinse presidentskandidaat. 

Bekijk de speeches van Trump en Obama:

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie