De speech die Melania Trump maandagavond heeft gegeven tijdens de Republikeinse conventie in Cleveland vertoont veel overeenkomsten met die van Michelle Obama in 2008 tijdens de Democratische conventie. 

Amerikaanse media spreken van mogelijke plagiaat.

De vrouw van Donald Trump, zei in een interview voorafgaand aan de conventie dat ze haar toespraak zelf heeft geschreven met zo min mogelijk hulp. Uit beelden waarin de twee toespraken naast elkaar worden afgespeeld is een duidelijke overlap van woorden merkbaar. 

Zo blikt Melania Trump met dezelfde woorden terug op haar jeugd als de vrouw van de huidige Amerikaanse president en somt zij in enkele gevallen morele waarden op in dezelfde woorden en in dezelfde volgorde.

Ophef

Het campagneteam van Trump stelt in een reactie: "bij het schrijven van haar prachtige speech heeft het team van schrijvers van Melania, zich laten leiden door de inspiraties in haar leven en fragmenten opgenomen die haar eigen denken reflecteren", aldus een woordvoerder. "Melania's verleden als immigrant en haar liefde voor Amerika zijn voelbaar in haar toespraak en maken de speech tot een groot succes."

Donald Trump wordt tijdens de conventie formeel aangewezen als de Republikeinse presidentskandidaat. 

Bekijk de speeches van Trump en Obama:

Speech Meliana Trump vertoont overeenkomsten met speech Michelle Obama
Speech Meliana Trump vertoont overeenkomsten met speech Michelle Obama