Trump noemt namen vicepresidenten

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft drie namen van mogelijke vicepresidenten genoemd. Het gaat om de gouverneurs Mike Pence (Indiana) en Chris Christie (New Jersey) en Newt Gingrich, de vroegere voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Trump liet hun namen vallen in een gesprek met The Wall Street Journal, waarover de krant woensdag bericht. Daarin zegt hij een "doorgewinterde'' vicepresident te willen. Maar hij zoekt ook iemand die aanvallen op zijn persoon kan afslaan. "Ik word van alle kanten aangevallen'', aldus de zakenman. Trump sprak woensdag met de drie mogelijke kandidaten. Pence en Gingrich ontmoette hij afzonderlijk van elkaar in Indiana, Christie sprak hij over de telefoon.

De Republikeinse presidentskandidaat maakt naar verwachting vrijdag bekend wie hem als mogelijke vicepresident zal bijstaan, aldus zijn campagneleider tegenover CNN. Trump heeft dit zelf in een tweet bevestigd.

Trump is op dit moment de enige kandidaat om voor de Republikeinen mee te doen aan de presidentsverkiezingen in november. Binnen zijn partij is er echter veel weerstand en het is niet uitgesloten dat pogingen worden ondernomen om hem het kandidaatschap te ontnemen.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie