Trump ontzegt Washington Post toegang tot campagne

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft de krant The Washington Post voor de rest van de campagne de toegang tot zijn bijeenkomsten ontzegd.

Dat heeft Trump maandagavond op Facebook bekendgemaakt.

"We ontzeggen de valse en oneerlijke Washington Post voortaan elke toegang tot onze bijeenkomsten", aldus Trump. "De krant heeft onwaarschijnlijk onjuist verslag gedaan van onze campagne."

Eerder ontzegde de miljardair ook al websites The Huffington Post en Buzzfeed de toegang tot zijn bijeenkomsten. Maar dit is de eerste grote landelijke krant die Trump in de ban stopt.

Watergate-schandaal

The Washington Post, die dagelijks verschijnt in een oplage van 700.000 exemplaren, geldt op politiek gebied als een van de meest gezaghebbende Amerikaanse dagbladen.

De krant werd wereldberoemd door het onderzoek naar het Watergate-schandaal in de jaren zeventig. Door dit onderzoek moest president Richard Nixon aftreden.

Het dagblad heeft een groot team van verslaggevers op Donald Trump gezet. Dit team presenteert tegen de presidentsverkiezingen in november een boek over de omstreden presidentskandidaat.

Video: The Washington Post reageert op het besluit van Trump

Tip de redactie