Sanders wil samenwerken met Clinton in strijd tegen Trump

De Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders wil in de nabije toekomst samenwerken met zijn tegenstander Hillary Clinton om te voorkomen dat Donald Trump president van de Verenigde Staten wordt.

Hij spreekt echter zijn steun nog niet uit aan Clinton als Democratische presidentskandidaat en trekt zich nog steeds niet terug uit de race, ondanks dat Clinton als gedoodverfde winnaar wordt gezien. 

Sanders bracht donderdag een bezoek aan president Barack Obama. Tijdens de daarop volgende persconferentie zei Sanders dat hij er alles aan wil doen om te voorkomen dat Trump de presidentsverkiezingen in november gaat winnen.

"Hij zou een ramp zijn als president van de Verenigde Staten. Ik snap niet dat de Republikeinse partij achter zijn nominatie staat", aldus Sanders. 

Video: Sanders wil samenwerken met Clinton tegen Trump

Gewonnen

In de strijd voor de nominatie van de Democraten lijkt de strijd gewonnen door Clinton. Na een grote overwinning van de voorverkiezingen eerder deze week in de staat Californië staat voor haar vrijwel niets meer in de weg om het namens de Democraten op te nemen tegen Trump.

Ook na zijn gesprek met Obama geeft Sanders zich niet gewonnen en richt hij zijn pijlen op de laatste voorverkiezingen in Washington District of Columbia op 14 juni, die hij verwacht te winnen.

Sanders ging niet inhoudelijk in op zijn bezoek aan Obama. Wel bedankte hij de president voor zijn onpartijdigheid in de strijd tussen de twee Democratische presidentskandidaten. 

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie