Ruim duizend demonstranten protesteren tegen Trump in San Diego

In San Diego vond vrijdag (lokale tijd) een van de grootste anti-Trumpbetogingen rond de Amerikaanse voorverkiezingen plaats.

Zo'n duizend demonstranten protesteerden met vlaggen en leuzen tegen Trumps uitspraken over illegale immigratie, waaronder zijn plan een muur aan de grens met Mexico te bouwen om de illegale immigratie vanuit dat land te stoppen.

Toen betogers buiten het conventiecentrum een politiekordon wilden doorbreken en agenten begonnen te bekogelen, greep de politie naar de wapenstok.

Video: Opstootjes en arrestaties bij protest tegen Trump

Bij het verschijnen van Trump volgden er opstootjes tussen aanhangers en tegenstanders, waarna de politie de menige het bevel gaf zich te verspreiden. Drie mensen werden gearresteerd.

Dinsdag liep een campagnebijeenkomst van Trump in de staat New Mexico ook al uit op geweld toen betogers agenten bekogelden met stenen en flessen.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie